Tony's Chocolonely

Tony's Chocolonely chocoladeletters bestellen

Wie kent ze inmiddels niet? De letterrepen van Tony’s Chocolonely. Sinds de oprichting van deze fair-trade-chocolade hebben ze in no time de wereld veroverd. En terecht, vinden wij. Helemaal dolblij zijn we dan ook dat ze nu ook letterrepen hebben voor het sintfeest! De letterrepen zijn te bestellen in puur en melk in de letters S en P. 

Artikel
Gram
Prijs

5 augustus 2022
 
Hopelijk heb je je schoentje nog niet gezet, want het wordt een andere Sinterklaas dan je gewend bent..

Dit jaar kunnen we namelijk geen letterrepen maken omdat we niet willen afwijken van onze route op weg naar 100% slaafvrije chocolade. Lees hieronder hoe het zit! 

 

Wat is er aan de hand?
Wij werken samen met Barry Callebaut (1 van de grootste chocolademakers ter wereld) om de vloeibare chocolade voor onze repen te maken. In juni heeft Barry Callebaut in hun fabriek ’n partij vloeibare chocolade geproduceerd die positief testte op salmonella. Alle productie is direct stopgezet na de ontdekking, en de fabriek is onmiddellijk gesloten om alles zorgvuldig te reinigen. Dus no worries: er zijn geen Tony’s repen met de besmette vloeibare chocolade in de winkels beland!

We zouden alleen nèt beginnen met het maken van onze letterrepen voor Sinterklaas, en nu is de fabriek van Barry Callebaut gesloten voor de reiniging.

Barry Callebaut en 100% traceerbaarheid
Samen met Barry Callebaut hebben we een systeem ontwikkeld waardoor alle cacaobonen voor onze chocolade 100% traceerbaar zijn. We weten hierdoor van elke boon die bij Barry Callebaut aankomt waar deze vandaan komt. 100% traceerbaarheid is 1 van onze 5 samenwerkingsprincipes en essentieel op de route naar 100% slaafvrije chocolade. Dankzij de traceerbare bonen weten we bijvoorbeeld exact aan welke coöperaties we een hogere prijs betalen voor de cacao. Tot nu toe is Barry Callebaut de enige chocoladefabriek die vloeibare chocolade kan maken van 100% traceerbare bonen. Het behalen van onze missie staat op nummer 1 in alles dat we doen, daarom willen we niet uitwijken naar een fabriek die niet exact weet waar de cacabonen vandaan komen.

Geen letterrepen dit jaar
Hierdoor lukt het niet meer om de letterrepen op tijd te maken en bij de Sint te krijgen. Dus dit jaar zal je geen letterreep in je schoen krijgen, ook niet als je er extra hard bij zingt..

Ontzettend balen voor ons, maar vooral voor jullie! We zijn hard aan het nadenken hoe we d’r toch voor kunnen zorgen dat we er samen een leuke Sint van kunnen maken. Op een lekkere, verrassende en impactvolle manier zoals jullie van ons gewend zijn!  

Veelgestelde vragen